Speedbooks Frisian Polo Trophy gaat door zonder publieke Horse Fair

RIJS – Na lang wikken en wegen heeft de organisatie van de Speedbooks Frisian Polo Trophy moeten besluiten om de publieke Horse Fair van het evenement af te lassen. Aanhoudende regen zorgt ervoor dat foodtrucks en shops volgend weekend geen doorgang kunnen vinden op het terrein bedoelt voor de Horse Fair. Daarentegen zal het vorig jaar gedraineerde poloveld ervoor zorgen dat de polowedstrijden en paardenshows geen hinder ondervinden. Dit betekent dat aankomende zaterdag en zondag de gasten van de VIP Hospitality welkom zijn. De organisatie wil benadrukken dat er voor de VIP gasten niets verandert: het poloveld ligt er uitstekend bij, in de VIP ruimte is het warm en droog en het programma op het veld blijft onveranderd.

Ondanks de redelijk gunstige weersvoorspellingen voor aankomend weekend, gooit de verwachte regen van aankomende dagen roeit in het eten. In overleg met specialisten heeft de organisatie geconcludeerd dat het lager gelegen terrein van de Horse Fair op dit moment niet geschikt is om duizenden bezoekers te ontvangen. Betrokken partijen zijn vandaag op de hoogte gebracht. Kaarten die reeds gekocht zijn in de voorverkoop worden geretourneerd.

Organisator Virgil Hoekstra: “De organisatie heeft nog steeds tot doelstelling de polosport toegankelijk te maken voor een brede groep, echter is de ambitie voor dit jaar letterlijk in het water gevallen. Voor alsnog is het terrein voor een besloten groep van 400 VIP gasten toegankelijk.”

Polowedstrijden en programma
Vanuit de VIP ruimte met overkapping hebben de gasten van de Speedbooks Frisian Polo Trophy uitzicht op de polowedstrijden. Tussen de wedstrijden door zijn er paardenshows. Namens De Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging (KNJV) geven ruiters uit heel Nederland een jachtdemonstratie met honden en een corps sonneurs. En tot slot een stijlvolle haute couture modeshow. Zondag is de dag van de finale: de vier poloteams strijden voor de grote prijs. Verder staan er op het programma: een kür op live zangmuziek, parade van Friese Kampioenenhengsten, een demonstratie touwtrekken tegen PK’s en is er een harddraverij langs de tribunes en de VIP lounge. Het uitgebreide programma met tijden staat op de website www.polorijs.nl.

Speedbooks Frisian Polo Trophy
Op het terrein van Landgoed Rijs wordt dit jaar voor de tweede keer de Speedbooks Frisian Polo Trophy georganiseerd door Polo Rijs. De initiatiefnemers/organisatie zijn Virgil Hoekstra, Johan Schikker en landgoedeigenaar Ule Haarsma. Vorig jaar bleek dit nieuwe evenement een groot succes, de organisatie streeft er dan ook naar dit unieke evenement jaarlijks te organiseren.

Noot voor de redactie:

Beeldmateriaal en meer informatie is verkrijgbaar via de persmap. Voor vragen over dit persbericht of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Virgil Hoekstra, op 06 –53362841 of mailen naar info@polorijs.nl.

Friesland krijgt tweede internationaal polo evenement


RIJS - Het weekend van 16 en 17 september staat Friesland in het teken van de Speedbooks Frisian Polo Trophy. Het hiervoor speciaal aangelegde poloveld in Rijs (Gaasterland) leent zich twee dagen lang voor spectaculaire paardensport. Polospelers uit binnen en buitenland strijden om de felbegeerde Friese trofee. Voormalig Internationaal polospeler Aki van Andel heeft als toernooidirecteur hiervoor de selectie opzich genomen. Naast polowedstrijden zijn er paardenshows en is er een horse fair met foodtrucks, lifestyleshops en activiteiten. Vorig jaar werd dit evenement met internationale allure voor het eerst georganiseerd en bleek het een groot succes.

 

Zaterdag start het programma met een polodemonstratie, waarna de spelers zich voorstellen en de halve finales beginnen. De polowedstrijden worden afgewisseld met paardensport in de breedste zin. Namens De Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging (KNJV) geven ruiters uit heel Nederland een jachtdemonstratie met honden en een corps sonneurs. En tot slot een stijlvolle haute couture modeshow. Zondag is de dag van de finale: de vier poloteams strijden voor de grote prijs. Verder staan er op het programma: een kür op live zangmuziek, parade van Friese Kampioenenhengsten, een demonstratie touwtrekken tegen PK’s en is er een harddraverij langs de tribunes en de VIP lounge. Het uitgebreide programma met tijden staat op de website www.polorijs.nl.

 

Organisator Virgil Hoekstra: “Vorig jaar was het spannend hoe het evenement zou uitpakken. Na een succesvolle editie kunnen we zeggen dat Polo en Friesland heel goed samengaat. Als organisatie kijken we uit naar de tweede editie van dit gezinsevenement!”

 

Op de sfeervolle Horse Fair kunnen bezoekers voor, na en tijdens eveneens genieten van voldoende vermaak. Bezoekers kunnen bij de foodtrucks terecht voor een hapje en een drankje en zelfs een compleet diner. Op de horse fair is niet alleen aan paardenliefhebbers gedacht. Lokale bedrijven verkopen producten van delicatessen tot vers fruit en van ruitersportartikelen tot beautyproducten. Kinderen kunnen onder andere een ritje op een pony maken en meedoen aan het hoefijzer werpen. Verder is er live muziek en zijn er verschillende gratis demonstraties en activiteiten.


Kaartverkoop

Voor het evenement wordt een toegangsprijs van € 10,- per persoon gevraagd. Hiervoor krijgen bezoekers toegang tot de tribune en de Horse Fair. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. De kaartverkoop is € 10,- per persoon per dag. De kaarten zijn bij de ingang verkrijgbaar of alvast online te bestellen op www.polorijs.nl. Informatie over VIP kaarten met tafel in de business lounge is eveneens verkrijgbaar via de website. Parkeren is tijdens het weekend op de nabijgelegen parkeerplaats gratis.


Speedbooks Frisian Polo Trophy

Op het terrein van Landgoed Rijs wordt dit jaar voor de tweede keer de Speedbooks Frisian Polo Trophy georganiseerd door Polo Rijs. De initiatiefnemers/organisatie zijn Virgil Hoekstra, Johan Schikker en landgoedeigenaar Ule Haarsma. Vorig jaar bleek dit nieuwe evenement een groot succes, de organisatie streeft er dan ook naar dit unieke evenement jaarlijks te organiseren.

 

Gepubliceerd op 21 augustus 2017

 

Noot voor de redactie:

Beeldmateriaal en meer informatie is verkrijgbaar via de persmap. Voor vragen over dit persbericht of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Desirée Boon, op 06 –30752362 of mailen naar contact@polorijs.nl.